Véronique Pertry

Véroniques praktijk focust op Employment en Pensions. Ze heeft bijzondere interesse voor sociaal recht in de publieke sector en herstructurering met gevolgen voor de werknemers in de private en publieke sector. Ze heeft daarnaast een uitgebreide praktijkervaring ontwikkeld m.b.t. (sociale) grondrechten en gelijke behandeling.

Zij is partner van de associatie sinds februari 2007 en lid van de Nederlandse Orde van advocaten bij de balie van Brussel sinds 1998.

Véronique is licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit te Brussel (1986) en bijzonder licentiaat in het sociaal recht aan de Université libre de Bruxelles (1988).

Zij startte haar loopbaan als assistent arbeidsrecht aan de VUB. Vanaf 1989 was zij actief eerst als juridisch adviseur, daarna als advocaat in het domein van arbeidsrecht (individueel en collectief arbeidsrecht) en sociaalzekerheidsrecht.

Tussen 2002 en 2016 doceerde zij arbeidsrecht in de master-na-master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Antwerpen. Zij is sinds 2014 Law and Criminology fellow aan de VUB (ere-fellow sinds 2017).

Sinds 2011 is zij lid van de raad van bestuur en voorzitter van het Directiecomité van de Voorzorgskas voor Advocaten, Gerechtsdeurwaarders en andere zelfstandigen, wat haar een bijkomende praktijkervaring verschaft voor wat pensioenfondsen betreft. Zij is ook bestuurslid van de Vereniging Sociaal Recht Brussel en van de Belgian Pension Lawyers Association.

Véronique geeft regelmatig lezingen en publiceert voornamelijk in het domein van collectief arbeidsrecht, pensioenen, sociale grondrechten, gelijke behandeling en discriminatie.

Zij beheerst het Nederlands, het Engels en het Frans.