Wouter Strypsteen

Wouter Strypsteen

ADVOCAAT

wouter.strypsteen@cazimir.be - LinkedIn

Wouter Strypsteen begeleidt en adviseert cliënten bij de fiscale en juridische aspecten van vennootschapstransacties en financiële investeringen.

OPLEIDING EN ERVARING

Na zijn masterdiploma in de rechten aan de KU Leuven specialiseerde Wouter zich verder in het fiscaal recht (Master de spécialisation en droit fiscal, ULB) en in het vennootschapsrecht (Master-na-master, KU Leuven). Alvorens het Cazimir team te vervoegen in 2019 is Wouter werkzaam geweest als fiscaal advocaat in een Benelux zakenadvocatenkantoor en in het tax team van een Belgische grootbank. Als advocaat is Wouter verbonden aan de balie van Brussel.

Wouter staat u te woord in Nederlands, Frans en Engels.

SPECIALISATIE

Wouter staat cliënten bij in een brede waaier van Belgische en internationale fiscale en vennootschapsrechtelijke dossiers. Hij begeleidt zo ondernemende families en investeerders bij de uitbouw van hun bedrijf en optimalisatie van hun vermogen. Zijn doelstelling is hierbij steeds om zelfs voor hun meest complexe fiscale en juridische vraagstukken tot een heldere oplossing te komen.

Hij spitst zich toe op de fiscale en juridische aspecten van herstructureringen, bedrijfsoverdrachten en financiële investeringen met inbegrip van investeringsfondsen.

PUBLICATIES EN ANDERE ACTIVITEITEN

Wouter geeft regelmatig voordrachten voor verscheidene professionele organisaties over fiscale topics. Hij is ook lid van de International Fiscal Association (IFA) en bestuurslid van het Vlaams Pleitgenootschap bij de balie te Brussel.

VRIJE TIJD

In zijn vrije tijd leeft Wouter zich graag sportief uit op de koersfiets, op het tenniscourt of al lopend in het Brusselse Ter Kamerenbos.