Wanneer?
20/10/2022 vanaf 18:30 - 22/10/2022 tot 12:30

Waar?
Zoom + Sint-Katelijne-Waver + on demand

Soort event:
Maandelijkse sessies

Terug naar het overzicht

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

Buitenlandse inkomsten met nadruk op roerende- en beroepsinkomsten

In dit seminarie zullen mevr. Veerle Lerut en mr. Wouter Strypsteen nader ingaan op de Belgische en internationale fiscale aspecten van buitenlandse inkomsten, zowel op vlak van beroepsinkomsten als roerende inkomsten. 

De wereld wordt steeds kleiner en internationaler: mensen werken steeds vaker grensoverschrijdend, en steeds meer werksituaties kennen een internationaal luik. Daarnaast zorgen de strengere rapporteringsverplichtingen en automatische gegevensuitwisseling ervoor dat fiscale administraties steeds beter op de hoogte zijn van de inkomsten die een individu - ook internationaal - heeft verdiend.

Aan de hand van concrete casussen, worden complexe situaties die zich in het kader van de toepassing van dubbelbelastingverdragen voordoen, toegelicht. Deze sessie kan dan ook als een master class dubbelbelastingverdragen inzake internationale beroepsinkomsten worden aanzien. 

In een tweede luik wordt dieper ingegaan op de roerende inkomsten, gezien er ook steeds vaker wordt geïnvesteerd in een grensoverschrijdende context. Door de vele wetswijzigingen is de fiscale behandeling van buitenlandse beleggingen en investeringen echter uiterst gecompliceerd geworden. Tijdens het seminarie zullen de belangrijkste aandachtspunten worden overlopen waarmee in dit kader rekening moet worden gehouden en zal aan de hand van concrete casussen worden ingegaan op enkele vaak voorkomende situaties bij grensoverschrijdende investeringen.

Veerle Lerut en Wouter Strypsteen zijn als advocaten verbonden aan het kantoor Cazimir Advocaten. Veerle legt zich toe op de (inter)nationale fiscaliteit van beroepsinkomsten in al zijn vormen en facetten. Zij staat haar cliënten bij met advies, begeleidt hen bij onderhandelingen en fiscale administratieve procedures en vertegenwoordigt hen bij de rulingcommissie. Wouter legt zich voornamelijk toe op het begeleiden en adviseren van cliënten bij de fiscale en juridische aspecten van vennootschapstransacties en financiële investeringen.

 

Het online "live-webinar" via Zoom is op donderdagavond van 18h30 tot 21h30. Het "fysieke" seminarie  zal plaats vinden op zaterdagvoormiddag van 9h30 tot 12h30 in Thomas More, campus De Nayer.

Nadien zal het "on demand" beschikbaar zijn via het intranet van MAB.